"Ut på galej" säger jag. "Golem?" undrar svågern... Därav namnet.

Stan från ovan


skrivet den 10 maj av Admin, klockan:10:43

Helgen som gick var ganska intressant. Min kompis Börje och jag samt min ingifte kusins brorson Bengt var ute på rejält galej, eller "golem" som Bengt felaktigt säger, och det ena ledde till det andra precis i vanlig ordning. Det ville sig inte lustigare än tat vi rätt var det var fann oss ute i Huddinge och hos Kaj (en vän till en vän som känner någon jag känner) och Kaj har minsann rejäla doningar på sin bakgård.

En stor rackarns varmluftsballong - hur många har en sådan stående på tomten? Inte jag. Inte du. Men Kaj, han har. 

Kaj och Börje känner varandra sedan tidigare de också, de jobbade på Danmarksbåtarna ihop får ett gäng år sedan, så det var inget märkligt alls då vi alla tre trängde ihop oss i den lilla krogen och eldade loss och steg till väders.

Alla som har läst minsta lilla fysik vet att det inte bor jättemycket lyftkraft i uppvärmd luft, även om temperaturskillnaden gentemot den omgivande luften är hög, så det var en ganska stor ballong som krävdes för att lyfta oss alla tre glada och väl tilltagna män till väders med någon ordning.

Ballongflyg över Stockholm  är verkligen ingenting som man gissar på att man ska vara med om när man går upp trött och sliten en vanlig söndagsmorgon men se denna helgen small det. Inte ballongen då, hahaha.

Tyvärr är Kaj och hans verksamhet kanske inte helt okej att rekommendera runt hur som helst till andra så därför poppar jag inte ut hans nummer eller adress här, men gudar skall veta att när det gäller att flyga ballong över stockholm med omnejd, då är det banne mig ut till honom jag åker nästa  gång också!

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed